Exhaurida Primera Fase

Reconeixem-ho. Els esdeveniments ens han passat pel davant amb una rapidesa extraordinària, amb una velocitat inesperada. A tots. Fa deu anys, només deu anys, haguéssim firmat veure el que veiem avui, enquestes on la majoria per la independència s’imposa de forma clara, una societat civil capaç de mobilitzar centenars de milers de persones al carrer en referèndums, la major manifestació de la nostra història amb un únic i unànime crit “independència”. Ningú ens ho hauríem pogut arribar a imaginar, només fa cinc anys. Hem madurat molt més ràpid del que qualsevol hauria pogut preveure i en això hi hem tingut un estat que anant-nos en contra ens ha anat a favor, i la consciència d’un poble que es nega a desaparèixer tot i les adversitats. Hem madurat com a societat civil i sabem que volem. No ho han fet les elits, que han viscut i encara viuen d’esquenes a la realitat, com si així la poguessin canviar. Elits polítiques, empresarials, sindicals, periodístiques. Elits totes elles que han estat incapaces de preveure el canvi de paradigma de la societat perquè no han interpretat correctament els signes dels temps i les proves que anàvem deixant pel camí. Elits, per tant, incultes i incautes, que demostren avui, una sorpresa i una demencial manca de criteri i tracten de fer canviar la realitat i pintar-la a la seva manera per evitar que els fets ineluctables es converteixin aviat en realitat, com si tot fos pols que es pot endur el vent.

Escoltar periodistes, polítics –que es diuen nacionalistes catalans-, sindicalistes, amb els vells discursos fa pensar que ens dirigeixen una colla d’impresentables i miops estúpids. Tot això que dic és molt perillós. Que surtin avui als mitjans majoritaris del país, a explicar-nos que no es creuen les enquestes, que els grans empresaris del país estaran sempre en contra de la independència –Milián Mestre-, que hi ha un camí d’entesa amb Espanya encara avui possible –Màrius Carol-, que els partits han d’estar per la crisi i solucionar l’encaix autonòmic –Duran Lleida-, que hi ha moltes Catalunya i les hem de cuidar totes –Álvarez d’UGT-, i un llarg etcètera, mostra ben a les clares que volen fer una fugida endavant de conseqüències imprevisibles, per a ells. Volen, simplement, enfonsar-nos amb la seva mediocritat.

Siguem intel·ligents i dignes de la causa.

El país no s’aturarà i sabrà escollir qui millor el representi en aquesta nova etapa de transició a la llibertat. Tard, o d’hora.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.