Enquestes, castellanització i independència

Perdoneu però necessito un temps de meditació i descans ideològic. Pensem les coses perquè no ens val equivocar-nos. No podem funcionar amb presses que ens durien al fracàs. Dona la sensació que tot just comencem el trajecte i ja el voldríem enllestit.

Ningú parla del model de país. I per convèncer la majoria, en un país clarament castellanitzat com el nostre, no crec que n’hi hagi prou amb el greuge fiscal per a decantar la balança. Ni n’hi ha prou d’autoenganyar-nos amb enquestes.  Hem de tenir-ho molt clar, senyors. Cal picar pedra i continuar estenent el debat. Que anem pel bon camí no ho poso en dubte. Que cal una candidatura independentista és evident. Que cal que els partits es mullin i es decantin, cert. Però molt de compte amb voler córrer massa ara que tot just comencem el trajecte. Compte amb voler pujar sense uns fonaments ferms.

He llegit que hi ha gent que creu  que la independència és a tocar, i a mi em sembla que hem de tenir clar que tocarà picar molta pedra, mirar de seguir convencent gent, i tenir molta mà dreta i no cometre errors en el procés. Europa no ens ho posarà fàcil i cal una mobilització majoritària i una disposició a defensar la legalitat de forma contundent. I sense una majoria sòlida estem abocats al fracàs. Per a que aquests condicionants es puguin dur a bon port, penso sincerament que encara no en som prou. És el que hi veig al carrer, és el que hi veig a la feina, és el que veig al supermercat… No visc a l’Hospitalet ni a Cornellà ni a la perifèria d’una gran ciutat. Tampoc a Castellterçol o Vic, però tinc seriosos dubtes que no estem volent córrer massa.  

Penseu-hi.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Enquestes, castellanització i independència

  1. Albert diu:

    El primer pas ha de ser el d’auesta candidatura. Ara bé, crec que és positiu estendre la sensació entre la gent que és molt possible. Quan es parla d’independència, molta gent sempre deiaa “Tan de bo, però això no ho tindrem mai”. Generar un estat d’ànim positiu pot ajudar a acabar de convèncer i mobilitzar a tots aquests. I val la pena fer-ho!

  2. gucci bags diu:

    mirar de seguir convencent gent

Els comentaris estan tancats.