Rosell, el president titella?

És evident que en Laporta s’ha equivocat alhora de preparar la seva successió a la presidència, en primer lloc perquè les persones més ben preparades de la seva junta no han volgut ser canditats, i en segon lloc perquè el Barça d’en Laporta sense ell, tampoc garanteix l’èxit en l’estructura institucional. Perquè el model del que tan s’ha fet esment, un model d’independència dels poders fàctics, de catalanitat i compromís amb el país, de confiança amb la gent de casa en tots els àmbits esportius, de mantenir la tranquilitat tot i alguna temporada  no del tot brillant, necessita el caràcter de l’ encara president, i altres figures posades a dit no garanteixen tot l’anterior. En Laporta ha reconegut que no s’ha preparat correctament aquesta successió, però jo  considero que era un error el fet mateix de voler passar de forma tan descarada el testimoni a una persona posada una mica a dit. Ahir ja vaig dir que en Rosell ha guanyat perquè portava anys d’avantatge en la campanya electoral amb els rivals, anys en els que els grups mediàtics espanyolistes de Catalunya –Grupo Godó i Grupo Zeta- no han paït els èxits del president més catalanista dels darrers anys, l’èxit del president que no s’ha amagat mai ni ha abaixat el cap o demanat perdó per sentir-se catalanista. Així com no paeixen l’augment del nombre d’independentistes al país, amaguen informació, manipulen notícies o les ignoren directament. I és evident que en Rosell és el cap visible d’aquest espanyolisme i deu uns quants favors als Lara i els Godó que es cobraran sense cap mena de contemplació.

Més enllà d’això, el rumb del club canviarà a partir d’avui de forma significativa, i és bo que la gent se n’assabenti. Suposo, espero, intueixo, vull creure, que la gent sap quin tipus de perfil ha escollit per a representar el Barça. Suposo que el soci que va anar a votar diumenge pel Rosell, sap quin Director General substituirà en Joan Oliver, quin serà el perfil del nou secretari tècnic, i que s’espera que passarà quan el Barça, esperem que més tard que d’hora, no guanyi cap títol. Hi haurà la paciència necessària per  continuar confiant amb tota una estructura esportiva tot i una mala temporada o es buscarà un recanvi per callar crítiques? Es continuarà mantenint el seny alhora de fitxar sempre a preu de mercat i confiant amb la gent de casa o es llençarà la casa per la finestra per un jugador en concret? Continuarà augmentant la massa social? Augmentarà el dèficit o es continuarà eixugant l’heredat de l’era Gaspar? Continuaran sense entrar a l’Estadi els grups violents?

De moment el que ja sabem és que el nou Director General era Conseller delagat del Grupo Lara, que en Txiki no continuarà, i que es vol no crear divisió al club però s’anuncia que podria haver fins i tot  referèndum per decidir si en Johan Cruyff ha de ser ratificat com a president d’honor del club –bona manera de no crear divisions, remoure i posar en qüestió decisions ja preses que poden obrir ferides-.

Per acabar, també sabem, ja avui, i ja sabíem, per cert, que el president, el nostre president, no té gaires dots d’oratòria. Com en Núñez, per cert.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Rosell, el president titella?

  1. Jordi diu:

    No sóc massa furboler, però si és verirat el que dius, s’haurà d’anar vigilant. Aquests candidats i el que ha sortit més encara, semblaven fills de papà, calers en deuen haver fet molts però de parlar una mica bé, ja costa més.

    Salut

    http://www.miradesalvent.blogspot.com

Els comentaris estan tancats.